Deprecated: Creation of dynamic property appointment_Customizer_Notify::$config is deprecated in /home/r429544hap/oasmuseum.ro/wp-content/themes/appointment/functions/customizer-notify/appointment-customizer-notify.php on line 36
Darurile lui Moș Nicolae…la Negrești-Oaș – Muzeul Ţării Oaşului

Darurile lui Moș Nicolae…la Negrești-Oaș

Darurile lui Moș Nicolae…la Negrești-Oaș

https://goo.gl/bHDgue – link filmuleț Povestea lui Moș Nicolae

Moș Nicolae a sosit marți, 5 decembrie a.c., la Negrești-Oaș, cu daruri și suprize pentru toți copiii. Astfel, pe scena amplasată în zona Catedralei, o mulțime de copii, părinți și bunici a vibrat la spectacolul care i-a introdus în atmosfera magică a sărbătorilor de iarnă.

Deschiderea evenimentului a fost făcută de colindătorii de la ansamblurile folclorice Oașul și Sânzienele, coordonate de Maria Tripon, continuând cu Compania de dans şi entertainment The Sky care a prezentat spectacolul de teatru și dans interactiv cu publicul Spiriduşul şi Toiagul fermecat. A urmat apoi un program artistic susţinut de elevii de la instituţiile de învăţământ din Negreşti-Oaş: elevii clasei a IV-a C de la Școala Gimnazială nr. 1, înv. Mirela Keszler, Corul Viva Vox de la Școala Gimnazială Nr. 3, coordonați de profesor Luciana Denghel, acompaniați la orgă de înv. Marian Bătărcean și la acordeon de eleva Sefora Rus, elevii Liceului Tehnologic Ioniță G. Andron, coordonați de prof. Anca Hârța.

În timp ce la scenă copiii savurau momentele artistice, Moș Nicolae a împărțit cadouri copiilor, la sediul primăriei și, totodată, a fost prezentat filmulețul animat Darurile lui Moș Nicolae, special realizat pentru copiii din Negrești-Oaș.

Momentul culminant al zilei l-a constituit aprinderea iluminatului ornamental de sărbători, când, primarul oraşului, Aurelia Fedorca, împreună cu primarii-copii au apăsat butonul care a adus magia sărbătorilor de iarnă la Negrești-Oaș. Finalul evenimentului a fost realizat pe acorduri muzicale și în pași de dans de personajele din povestea noastră de iarnă, toți copiii fiind prinși în mirajul sărbătorii.

Evenimentul a fost organizat de Primăria și Consiliul Local Negrești-Oaș, Casa Orășenească de Cultură, în parteneriat cu Consiliul Județean Satu Mare, fiind finanțat prin Programul anual pentru acordarea de finanțări nerambursabile, domeniul cultură, din bugetul propriu al județului Satu Mare. Prin proiectul Darurile lui Moș Nicolae s-a urmărit valorificarea și popularizarea patrimoniului cultural și a identității culturale legate de sărbătorile de iarnă, un public-țintă format din aproximativ 2000 de copii bucurându-se de activitățile realizate în cadrul proiectului: tipărirea revistei Darurile Moșului, realizarea filmulețului animat Darurile lui Moș Nicolae și punerea în scenă a unui spectacol magic.

DSC_0032      DSC_0405

DSC_0398

DSC_0416       DSC_0425                                                                               DSC_0350

Despre autor

test
Warning: Undefined array key 0 in /home/r429544hap/oasmuseum.ro/wp-content/themes/appointment/single.php on line 28

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.