Deprecated: Creation of dynamic property appointment_Customizer_Notify::$config is deprecated in /home/r429544hap/oasmuseum.ro/wp-content/themes/appointment/functions/customizer-notify/appointment-customizer-notify.php on line 36
 FESTIVALUL ZESTREA OAȘULUI – Muzeul Ţării Oaşului

 FESTIVALUL ZESTREA OAȘULUI

 FESTIVALUL ZESTREA OAȘULUI

Festivalul „Zestrea Oaşului” a avut loc în perioada 20-21 august, la Negreşti-Oaş cu manifestări culturale de înaltă ţinută şi cu program distractiv pentru toate vârstele şi gusturile.
Programul primei zile a început la Galeria de Artă „Dr. Mihai Pop” a Muzeului Ţării Oaşului, cu vernisajul unei impresionante expoziţii etnografice. Expoziția cuprinde elemente a două meşteşuguri vechi şi de rezonanţă în Oaş, olăritul şi industria textilă casnică, fiind întregită de o selecţie de fotografii ale cunoscutului etnograf Ioniţă G. Andron. Toate obiectele expuse au valoare de documente istorice şi fac parte din patrimoniul muzeului. Expoziţiaa fost combinată cu o prezentare de modă excepţională, a cunoscutului designer Maria Constantinescu, „Între tradiţie şi modernism” – creaţii vestimentare inspirate din portul tradiţional oşenesc şi realizate de studenţii Şcolii de Artă din Bucureşti.
La vernisaj au participat oficialităţile locale şi judeţene, delegaţii Teceu din Ucraina, cei ai Uniunii Regionale a Românilor din Transcarpatia şi cei ai Centrului Cultural European „Dacia” din Chişinău,directori ai instituţiilor de cultură din judeţ, dar şi oşeni interesaţi de cultura locală.
În acelaşi timp, localnicii şi oaspeţii au avut ocazia să cumpere produse specifice la Târgul Meşteşugăresc organizat în parcul central al oraşului, unde meşterii populari prezenţi au expus în standuri frumos amenajate. Duminica, de la Sfânta Liturghie oficiată la Biserica veche de pe strada Livezilor, mulţi negreșteni s-au îndreptat spre Muzeul în aer liber al Țării Oașului. Aici au fost primiți cu cozonac și pălincă și apoi s-au prins în danț la ciupercă.

dant-la-ciuperca-Festivalul-Zestrea-oasului-2016-1 dant-la-ciuperca-Festivalul-Zestrea-oasului-2016-2 dant-la-ciuperca-Festivalul-Zestrea-oasului-2016-5 dant-la-ciuperca-Festivalul-Zestrea-oasului-2016-8IMG_1267 IMG_1281 IMG_1105 IMG_1110 IMG_1113 IMG_1168 IMG_1170

Despre autor

test
Warning: Undefined array key 0 in /home/r429544hap/oasmuseum.ro/wp-content/themes/appointment/single.php on line 28

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.